Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΗ ΛΟΓΩ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ.-ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!



 Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στον οικισμό Σκιαδέικα της Χούνης Αγρινίου,όταν ένας βράχος τεραστίων διαστάσεων αποκολλήθηκε από το το βουνό Μαραβίτσα που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό,πέρασε ξυστά μέσα από τα σπίτια του!
Στην τρελή της πορεία η πέτρα ισοπέδωσε μαντριά με αποτέλεσμα να σκοτώσει δυο κατσίκια!
Η πέτρα αφου έκοψε 2 κολόνες της ΔΕΗ -Δεν αναφέρεται προς το παρόν διακοπή ρεύματος-κατέληξε σε χωράφι,μακριά όμως από τον κεντρικό δρόμο του χωριού.
Επί τόπου έσπευσαν ο πρόεδρος της κοινότητας Χούνης κ.Στάθης Βασίλης και η Αστυνομία του Αγίου Βλασίου όπου κατέγραψαν το γεγονός και ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες!
Σύμφωνα με πληροφορίες το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη αφού συνεχίζουν να αποκολλούνται βράχοι προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους των Σκιαδέικων!
Φαίνεται ότι η πολύ δυνατή χτεσινή βροχόπτωση και ο δυνατός αέρας ήταν το αίτιο που προκάλεσε την κατολίσθηση.Για τον λόγο αυτό ίσως οι οδηγοί που διαπερνούν την εθνική οδό Αγρινίου Καρπενησίου πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί σε αρκετά σημεία μπορεί να έχουν προκληθεί μικρές κατολισθήσεις. Θα επανέλθουμε με νεότερες δημοσιεύσεις για την εξέλιξη του φαινομένου!

Πληροφορίες Μαρία Κούτσικου Κώστας Μαντζαφίνης..Φωτογραφίες Κώστας Μαντζαφίνης












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου