Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟΙ "ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ" ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ...


Μια συγκινητική συνέντευξη και ένα μήνυμα ελπίδας παραχώρησε ο Χρήστος Γεωργούσης από το Αιτωλικό στο parakampylia news.

Η σύζυγος του, Βαγγελή Ευθυμίου κατάγεται από την Κυπάρισσο Παρακαμπυλίων .
Ο Χρήστος και η γυναίκα του επισκέπτονται πολλές φορές την Κυπάρισσο,στο πατρικό τους σπίτι,μαζί με τα πέντε παιδιά τους. 

Η μεγάλη περιπέτεια της υγείας του,διήρκεσε 124 μέρες στην μονάδα νοσηλείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου Πάτρας και είχε αίσιο τέλος χάρη στην δότρια του Ελένη Λιάκου που ήταν 100%συμβατή!

Επικοινωνήσαμε με τον "εξ αγχιστείας" συμπατριώτη μας Χρήστο Γεωργούση , με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την συνάντησή του με την δότρια μυελού Ελένη Λιάκου  που του έσωσε την ζωή, στην  εκδήλωση της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου στην συναυλία των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και Steve Tesser που πραγματοποιήθηκε στα Goodys Burger House στο Ναύπλιο.

Τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν στο "Χάρισε ζωή" - ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών),
Στην έναρξη της συναυλίας ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών "Δεσμοί Αίματος"  -που δραστηριοποιείται στην  Αργολίδα ,δια του αντιπροσώπου του και αντιπρόεδρου του Λεωνίδα Παπασταθόπουλου και του Ηλία Πουρσανίδη (βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης του καταστήματος  Goodys Burger House),τίμησαν τους τέσσερις δότες μυελού των οστών, την Ελένη Κοροβίλη, την Κυριακή Μάλιου, τον Φώτη Δεσποτάκη και την Ελένη Λιάκου στην οποία επιφύλασσαν ως έκπληξη την γνωριμία με τον λήπτη της Χρήστο  Γεωργούση (www.argolikeseidhseis.gr)όπως θα δείτε στο βίντεο που παραθέτουμε!.

O Χρήστος, μας μιλάει βαθιά συγκινημένος για το μεγαλείο ψυχής της δότριας του,για την περιπέτεια του και το έντονο "φλερτ" που ένοιωσε με τον Θάνατο...

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

"Όλα ξεκινούν από έναν έλεγχο προληπτικών εξετάσεων που έκανα σε τακτά χρονικά διαστήματα στον οποίο ανιχνεύτηκε το Μυελοδισπλαστικό Σύνδρομο (αναφέρεται και προ-λευχαιμία)(http://www.labtestsonline.gr/condition/myelodisplastic.html).


''Αμέσως μετά την διάγνωση, ξεκινάω  μια θεραπεία . Πέντε ενέσεις τον μήνα για πέντε μήνες, στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα. 
Η θεραπεία συνεχίζεται στο νοσοκομείο του Ρίου με ταυτόχρονη αναζήτηση συμβατού κωδικού μοσχεύματος, ανάμεσα σε 20.000.000 δότες απ όλο τον κόσμο!


Στο θάλαμο που βρισκόμουν, με τους ‘’συναγωνιστές μου’’ για ζωή, είχαμε μια τηλεόραση και φαινόμουν να ήμουν προσηλωμένος εκεί για αρκετή ώρα, ώσπου κάποιος με ρωτάει: ‘’Καλά, τόσο πολύ δίνεις προσοχή στην τηλεόραση;’’ Και απαντάω: ‘’Τι να κάνω, σκέφτομαι και φιλοσοφώ όσα λέει.’’. Εγώ όμως δεν κοίταζα τηλεόραση, είχα καρφώσει το βλέμμα σε μια εικονίτσα πίσω από την τηλεόραση, στην Παναγία την Βοήθεια.

Η δότρια  βρέθηκε στο ισόγειο του νοσοκομείου και εγώ ήμουν στον πέμπτο όροφο δίνοντας τον αγώνα της ζωής μου! Ο δότρια ήταν Ελληνίδα, η Ελένη Λιάκου. 
Μια γυναίκα από το Ναύπλιο, ετών 48, με συμβατότητα 100%! Ο γιατρός μου μου είπε ότι στα τόσα χρόνια της υπηρεσίας του,αυτό πρώτη φορά του είχε συμβεί. Ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή! -Και συνεχίζει χαριτολογώντας-
…όχι μόνο συναμβατότητα στο μόσχευμα, αλλά και ίδια ομάδα αίματος, ίδια ομάδα ποδοσφαίρου ακόμα και ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις!

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ..
Στη συνέχεια ξεκινούν χημειοθεραπείες. Τριάντα τρία φάρμακα την ημέρα, αμέτρητοι οροί και αντιβιώσεις! Ο οργανισμός έπρεπε να αναγεννηθεί για να μπορέσει να γίνει η διαδικασία της μεταμόσχευσης. 


Στην τελευταία χημειοθεραπεία,πίστεψα ότι θα πεθάνω, γύρισα τότε και είπα στην γυναίκα μου να προσέχει τα παιδιά. Ευτυχώς όμως το μυαλό μου έκανε γρήγορα στροφή και σκεφτόμουν συνέχεια ότι όλα θα πάνε καλά!

Όμως και ο δότης έδινε τον δικό του αγώνα… τεσσερισήμισι ώρες διαδικασία για το μόσχευμα. Της έβαλαν πολλές υποδοχές από ένα μηχάνημα που ονομάζεται πικ (pik), για να τις κάνουν ενέσεις και να γίνεται η αιμοληψία. Ένα μηχάνημα τραβούσε το αίμα και ένα άλλο φιλτράριζε (κράταγε) τον μυελό των οστών και στη συνέχεια το αίμα διοχετευόταν ξανά στον οργανισμό. Η Ελένη έκανε όλη αυτή την διαδικασία με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση γνωρίζοντας ότι θα σώσει έναν άνθρωπο.

Την επόμενη θα διοχετευόταν το μόσχευμα στο οργανισμό μου ενδοφλέβια.

-Είμαστε έτοιμοι! μου λέει ο γιατρός και συνεχίζει… ‘’μέσα σε αυτό το πραγματάκι έχουμε μια νέα ζωή από έναν Έλληνα δότη, ο Θεός του έδωσε ΖΩΗ και εκείνη την χαρίζει σε εσένα! Δεν υπήρχε πιο συγκινητική στιγμή από εκείνη…

…Όλες τις μέρες την νοσηλείας μου είχα να συνεργαστώ με μια υπέροχη και εξαιρετική ομάδα γιατρών που νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τον κ. Σπυριδωνίδη Αλέξανδρο, τον κ. Σαραντόπουλο Άγγελο, την κ. Μαρία Λίγγα και τον κ. Σπυρίδη Νίκο και φυσικά θέλω να ευχαριστήσω το χαρούμενο νοσηλευτικό προσωπικό που με αντιμετώπιζε σαν να με γνωρίζουν χρόνια και αισθάνθηκα πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει αυτή στήριξη από την πλευρά τους και πόσο δύναμη μου έδωσε.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος με επισκέφθηκε στον θάλαμο και ξέρω ότι ήταν συνέχεια μαζί μου με τις προσευχές του, καθώς και τους συμπολίτες και συγγενείς μου που στήριξαν οικονομικά και υλικά, τα παιδιά μου όλο αυτόν τον καιρό.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την γυναίκα μου Βαγγελιώ και τα παιδιά μου που ήταν συνέχεια δίπλα μου και μου έδιναν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσω!

Και κυρίως….θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που έστειλε στον δρόμο μου αυτόν τον χρυσό άνθρωπο, την αδερφή μου πια, την Ελένη Λιάκου και τον σύζυγό της Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο με τους οποίους έχουμε καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία."

ΤΟ  ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ....
Ο Χρήστος κλείνει την συνέντευξη με ένα μήνυμα ελπίδας για όλους όσους παλεύουν για την ζωή τους και μας εξομολογείται ένα θαύμα που συνέβη κατά την διάρκεια της παραμονής του στον θάλαμο …

‘’η αδερφή μου, σε μια συζήτηση με μια φίλη της η οποία θα επικοινωνούσε με τον γέροντα Εφραίμ (της Αριζόνας της Αμερικής) στο Άγιο Όρος, της ζήτησε να πει στον γέροντα προσευχηθεί για μένα και του έδωσαν το όνομά μου, όταν άκουσε το όνομα Χρήστος τους είπε: ‘’ Α τον Χρηστάκη τον ξέρω. Τρεις μέρες πριν γίνει η μεταμόσχευση θα με πάρεις πάλι τηλέφωνο να προσευχηθώ γι αυτόν’’. 
Εγώ την παραμονή βίωσα στο δωμάτιό μου μια τεράστια και περίεργη λάμψη και ξαφνικά βλέπω ένα πρόσωπο ακριβώς όπως μου το περιέγραψαν η αδερφή μου και οι άλλοι. ‘’μη φοβάσαι Χρηστάκη, μου λέει, θα γίνεις καλά, μην ανησυχείς.’’ Και εξαφανίστηκε μαζί με τη λάμψη που φώτισε το δωμάτιό μου σαν να ήταν μέρα…

...και συνεχίζει ο Χρήστος ...

''…Για να κερδίσεις την ζωή πρέπει να προσεύχεσαι και να παρακαλάς, να παρακαλάς συνέχεια τον Θεό κ την Παναγία, να μην το βάζουμε κάτω και να μην απελπιζόμαστε γιατι ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Δεν έχω εχθρούς αλλά αν είχα δεν θα ήθελα να περάσει ποτέ αυτό που πέρασα εγώ."
Λιγες  μέρες μετά ο γιος του Χρήστου κανει την εξης ανάρτηση στο f/b:

Χαρίσατε ζωή στον ΠΑΤΕΡΑ μας, "χαρίσατε ζωή" και σε εμάς..Ένα τεράστιο ευχαριστώ δεν είναι απολύτως τίποτα μπροστά στο δώρο που μας κάνατε εσείς..Ακόμη προσπαθώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε!!Κάπου στον κόσμο υπήρχε ένας δότης συμβατός, ένας δότης που θα μπορούσε να χαρίσει μια καλύτερη ζωή στον πατέρα μας, και δέχθηκε να το κάνει με πολύ αγάπη...Εχθές είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε αυτόν τον συμβατό δότη και δόξα τον θεό είναι ένας υπέροχος άνθρωπος.... Κυρία Ελένη ευχαριστούμε για όλα... Η συγκίνηση μεγάλη, η ευτυχία μεγαλύτερη!!!!! Πλέον στο Αιτωλικό να ξέρετε πως έχετε ένα δεύτερο σπίτι,μια δεύτερη οικογενεια!!!! 
Δείτε το συγκινητικό βίντεο απο την Συναυλία στο Ναύπλιο

ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΗΠΤΗ ΝΑΥΠΛΙΟ 20/10/2017 




Λίγα λόγια για το μεγάλο έργο του συλλόγου αιμοδοτών Αργολίδας ''ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ''


Το parakampylia news μίλησε με τον αντιπρόεδρο και βασικό μέλος της ομάδας των εθελοντών αιμοδοτών Αργολίδας κ.Παπασταθόπουλο Λεωνίδα.

"Πριν ξεκινήσω να σας πω πως δρα ο σύλλογος μας "Δεσμοί αίματος" https://desmoiaimatos.gr Θα δανειστώ μια παράγραφο από την σελίδα μας στο διαδίκτυο: 

Αν μέχρι τώρα αναγνωρίζαμε τη συγγένεια εξ' αίματος μόνο στην οικογένεια μας, τώρα έχουμε τη δυνατότητα να κυλάει το ίδιο αίμα στης φλέβες πολλών ανθρώπων.
Κάπως έτσι ξεκίνησε πέραν της εθελοντικής αιμοδοσίας η αναζήτηση δωρητών μυελού των οστών..
Ξεκινήσαμε λοιπόν μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης βασισμένη σε δύο άξονες:
Ο πρώτος άξονας ήταν να καταστήσουμε γνωστό σε όλους,ότι το να γίνεις δωρητής μυελού είναι μια εντελώς ανώδυνη και απλή διαδικασία,και ο δεύτερος ήταν να κατανοήσουν οι συμπολίτες μας ότι μέσω αυτής της εύκολης διαδικασίας θα τους δοθεί η ανείπωτη χαρά και ευχαρίστηση να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Το ζήσαμε αυτό στην γνωριμία της κ.Λιάκου με τον κ.Γεωργούση..Ζήσαμε όλοι εξαιρετικά έντονα εκείνες τις στιγμές,πόσο μάλλον αυτοί οι δύο..Πάνω λοιπόν σ αυτούς τους άξονες η ομάδα μας όργωσε στην κυριολεξία όλον τον νομό Αργολίδας:

Πηγαίναμε και ενημερώναμε τον κόσμο παντού: Όπου υπήρχαν εκδηλώσεις συλλόγων,σε σχολεία ,στο στρατό στην αστυνομία,σε δήμους!Ταυτόχρονα ήμασταν εξοπλισμένοι με μπατονέτες για να πάρουμε τεστ συμβατότητας με δείγματα σάλιου (ναι είναι τόσο απλό).Στη συνέχεια τα δείγματα καταχωρούνται μαζί  τις αιτήσεις  των  εθελοντών στο Πανεπιστήμιο Πατρών,με το οποίο συνεργαζόμαστε, και μετά στην εθνική και παγκόσμια τράπεζα δοτών μυελού των οστών.Όταν έρθει η ώρα ο δότης καλείται να δώσει το μόσχευμα αφού κάνει τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις.

Η διαδικασία είναι τόσο απλή όσο η αμοπεταλιοαφαίρεση και διαρκει 3-4 ώρες!Μετά ο δότης μπορεί να πάει κανονικά στην δουλειά του.Ο ασκός που συλλέγεται μεταγγίζεται απλά στον λήπτη όπως μια συνηθισμένη φιάλη αίματος και το θαύμα έχει συμβεί!Μια ανθρώπινη ζωή μόλις έχει σωθεί!!

Σημαντική θεωρούμε και την ημερίδα που γίνεται κάθε τέλος της σχολικής χρονιάς  στην οποία συμμετέχουν όλοι οι τελειόφοιτοι των Λυκείων και ενημερώνονται για την μεγάλη άξια του να είσαι εθελοντής δότης μυελού και αιμοδότης.

Από το 2011 μέχρι σήμερα καταφέραμε να δώσουμε πάνω από 1200 δείγματα συμβατότητας μυελού των οστών  στο Πανεπιστήμιο Πατρών!
Μέσα σε αυτά ήταν και το δείγμα της κ.Λιάκου που χάρισε την ζωή στον συμπατριώτη σας τον κ.Γεωργούση!

Ν α πω όμως και δύο πράγματα ακόμα: Ο σύλλογος μας, αποτελείται , από γνήσιους εθελοντές..Η καμπάνια είναι το πρώτο και κύριο μέλημα μας! 
Ο κ.Πουρσανίδης και ιδιοκτήτης του χώρου που έγινε η εκδήλωση,κάθε χρόνο δίνει σημαντικά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Φέτος επέλεξε εμάς,αλλά, αντιπροτείναμε να κάνει την δωρεά(10.000 ευρώ)  στο ΚΕΔΜΟΠ, όπως και έγινε!Τα χρήματα αυτά, θα χρησιμοποιηθούν για τον μεγάλο αγώνα αυτών των ανθρώπων που περιμένουν καρτερικά κάποιον ιστοσυμβατό δότη να τους χαρίσει την Ζωή,και αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στον κ.Πουρσανίδη!

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Διοικητικό Συμβούλιο


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας απαρτίζεται από τα εξής πρόσωπα:

ΣΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Πρόεδρος
κιν. 6977 404751
info@desmoiaimatos.gr

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ - Α' Αντιπρόεδρος
κιν. 6944 715978
papastaleon@gmail.com

ΣΙΑΧΑΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - B' Αντιπρόεδρος
κιν. 6932 267821
nikos.siahamis@yahoo.gr

ΠΑΓΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Γεν. Γραμματέας
κιν. 6974 360999
vaspagouni@sch.gr

ΜΠΟΥΚΑΡΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ - Αν. Γραμματέας
κιν. 6936 975219
mmarianthi0@gmail.com

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ - Ταμίας
κιν. 6937 971294
annagno@yahoo.gr

ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Έφορος Δημ. Σχέσεων
κιν. 6944 343437
moulopoulos_gmg@hotmail.com.."

Από αριστερά ο παλιός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης του χώρου της εκδήλωσης κ Πουρσανίδης,η κ Λιάκου,ο κ.Γεωργούσης,και ο κ Παπασταθόπουλος.


Η απλή διαδικασία να γίνετε δότης-τρια μυελού των οστών!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΆ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΗΠΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ:https://desmoiaimatos.gr/





https://vimeo.com/241512173?ref=fb-share&1 Παρακολουθήστε εδώ το ρεπορτάζ της Χριστίνας Λαμπίρη στην εκπομπή "Εμείς" του star για την περιπέτεια της υγείας του Χρήστου Γεωργούση!

Το parakampylia news εύχεται ολόψυχα στον Χρήστο Γεωργούση, στην οικογένειά του αλλά και την δότρια Ελένη Λιάκου,  να έχουν πάντα υγεία , αγάπη και ευτυχία στη ζωή τους μετρώντας απο δώ και πέρα μόνο στιγμές ...ΖΩΗΣ!


1 σχόλιο:

  1. Γεια σας,
    Αυτό έχει ως στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό ότι ο κ. Daniel John, ένας δανειστής ιδιωτικών δανείων, έχει ανοίξει μια οικονομική ευκαιρία για όλους όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια. Δίνουμε δάνειο με επιτόκιο 2% σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και εταιρείες υπό σαφείς και κατανοητούς όρους και προϋποθέσεις. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να σας δώσουμε τους όρους του δανείου μας στο danieljohnhome@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή