Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΛΥΓΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΠΕΝΤΕ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ..

Λύγισαν και τα βουνά στο Πεντάκορφο Αγρινίου. Πέντε νέοι άνθρωποι έφυγαν από την ζωή μέσα σε έναν μόλις χρόνο.
Βαρύ το πένθος για τους οικείους τους ,τους συγγενείς και  τους φίλους,αλλά και για ολόκληρο το χωριό.. 'Όταν φεύγουν νέοι άνθρωποι τα λόγια είναι φτωχά και η θλίψη μεγάλη.
'Όλα τα γιατί μένουν αναπάντητα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει..




















ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ.
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μεγάλωσε μέχρι περίπου τα 15 του στο Πεντακορφο μετά έφυγε για Αθήνα εκεί δούλευε.
Πέρασε γενικά πολύ όμορφα στην ζωή του..είχε πολλούς φίλους όλοι τον αγαπούσανε τον θέλαν για φίλο τους γιατί ήταν πολύ έμπιστος και ειλικρινής άνθρωπος...
Φυσικά είχε πάρα μα πάρα πολύ χιούμορ και όλους τους διασκέδαζε με τις πλάκες του...
Ύστερα γνώρισε την μητέρα μου...κάναν μια υπέροχη οικογένεια τουλάχιστον εγώ έτσι την βλέπω στα μάτια μου περάσαμε υπέροχα μαζί του μας πρόσεχε και ήταν πάντα δίπλα μας σε ότι και αν χρειαζόμασταν...Ήταν σωστός οικογενειάρχης..
 Δούλευε στο ΚΤΕΛ πολλά χρόνια ήταν ανεξάρτητος και του άρεσε αυτό που έκανε..


Από την κόρη του  Φωτεινή Παπαθανασίου

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ.



Γεννήθηκε στις 6-2-1977 και έφυγε από κοντά μας στις 21-2-2018. Πατέρας δύο παιδιών 13 και 8 ετών. Υπηρέτησε για 11 χρόνια στο Πεζικό ως υπαξιωματικός και τα τελευταία 7 χρόνια ως επαγγελματίας οδηγός στο ΚΤΕΛ Αιτ/νίας.
 Για εμάς τους γονείς και τις αδελφές του ήταν ο πρίγκηπας μας, για τους φίλους του ήταν "το όνειρο" όπως τον αποκαλούσαν. 
Όμορφος, ευγενικός, με μάτια μπλε σαν τ'ουρανού και με εκείνο του το γέλιο, γάργαρο και δυνατό που σε παρέσυρε μακριά από την κάθε σου στεναχώρια. Ο Γιώργος μας δεν είχε εχθρούς, είχε μονάχα φίλους. Σε όλους χάριζε άπλετο χαμόγελο και με το αστείρευτο χιούμορ του έδιωχνε μακριά την κάθε πικρή σκέψη. Τον τελευταίο χρόνο πάλεψε σκληρά και πάνω από όλα με αξιοπρέπεια. Δεν έχασε μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές το χιούμορ και τον αυτοσαρκαρμό του.Ο Γιώργος μπορεί να μην είναι πλέον μαζί μας αλλά από την καρδιά μας δε θα φύγει ποτέ, γιατί μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει καθαρά. Ο,τι είναι ουσιαστικό, είναι αόρατο 

Από την αδελφή του Λίτσα Φαρμάκη













ΣΧΙΖΑΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
Με θλιβερή είδηση για την εκπαιδευτική κοινότητα στο Αγρίνιο ξημέρωσε η σημερινή ημέρα.
Ο αιφνίδιος θάνατος του δασκάλου Βλάση Σχίζα, σε ηλικία μόλις 53 ετών, προκάλεσε βαρύ πένθος στους οικείους του αλλά και στον χώρο των εκπαιδευτικών, στο 11ο Δημοτικό Αγρινίου όπου δίδασκε και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία. Ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, δάσκαλος και οικογενειάρχης.

Αναδημοσίευση από το Agrinio news


Ο ΙΕΡΕΥΣ ΣΧΙΖΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ... 














Γεννήθηκε στις 30-1-1966 στο Πεντάκορφο του Δ.Δ. Παρακαμπυλίων Αγρίνιο.. Αποφοίτησε στην εκκλησιαστική σχολή Καλαμάτας σε ηλικία 27 ετών ύστερα παντρεύτηκε την πρεσβυτέρα Χαρίκλεια και απέκτησαν δύο Γιούς τον Ιωάννη & Σωκράτη. 
Χειροτονήθηκε ιερέας στις 6-12-1993 στον ιερό ναό Α. Νικολάου Αντιρρίου. Διετέλεσε εφημέριος τα 3 πρώτα χρόνια στο ορφανό κρεμαστών, ύστερα μετατέθηκε στην Καστανούλα που βρίσκετε δίπλα από το γειτονικό χωριό Πεντάκορφο στις 20-12-1997 και διετέλεσε όλα τα υπόλοιπά χρόνια έως που εκοιμήθη στις 15-1-2017... 
Ήταν άνθρωπος με δημιουργικότητα, με ήθος με τιμιότητα,πολύ δραστήριος και φιλότιμος και αυτό φάνηκε με το έργο που προσέφερε με ζήλο και αγάπη στην Καστανούλα κάνοντας ενέργειες μαζί με τους ενορίτες του για την αποκατάσταση του Ι. Ναου π. Ηλιού και των υπόλοιπων εξωκκλησίων. 
Θα μας λείπει πολύ η απουσία του το χαμόγελό του. Τα αστεία του και οι καλλιτεχνικές δημιουργίες του στην ξυλογλυπτική... Θα θυμόμαστε πάντα με αγάπη...

Από τον γιο του Γιάννη..


ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
Ήταν  60 χρονώ,συνταξιούχος αστυνομικός .Ζούσε μόνος του ,δεν είχε δική του οικογένεια. Ήταν άνθρωπος,εξαίρετος,ευθύς και φιλότιμος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου